УЄФА заздалегідь виплатить клубам 70 мільйонів євро за Євро-2020

Поділитися
УЄФА заздалегідь виплатить клубам 70 мільйонів євро за Євро-2020 УЄФА допоможе клубам пережити карантин © uefa.com
Таке рішення пов'язане з кризою, в якій опинився європейський футбол.

Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення негайно провести виплати клубам за внесок у змагання серед національних збірних.

Мова йде про чемпіонат Європи-2020.

Спочатку планувалося провести ці виплати після того, як відбудуться стикові матчі Європейської кваліфікації. Але зважаючи на те, що доходи клубів знижуються через пов'язані з COVID-19 обмеження, а виконувати фінансові зобов'язання треба, платежі будуть зроблені негайно.

50 мільйонів будуть спрямовані клубам, які відпускали гравців в 39 збірних, що не беруть участь у стикових поєдинках Євро-2020. 17,7 мільйонів - клубам, що відпускали гравців в 16 збірних-учасниць стикових ігор. Ще 2,7 мільйона клуби отримають після завершення стикових поєдинків восени.

Виплати допоможуть клубам пережити карантин. Суми в розмірі від 3200 до 630 000 євро отримають 676 клубів з усіх 55 національних асоціацій.

Ще 130 мільйонів, але у звичайному режимі, отримають клуби, чиї футболісти поїдуть на фінальний турнір Євро-2020. Повний список клубів, а також загальна сума, яку отримає кожен клуб, будуть оголошені після завершення фінальної стадії, яка була перенесена на наступний рік.

Крім того, Виконком УЄФА прийняв рішення перенести жіночий чемпіонат Європи з 2021 року на 2022-й. Це було неминуче, оскільки раніше на літо 2021 року були перенесені чоловічий Євро-2020, а також Олімпіада в Токіо.

Читайте також: Президент УЄФА розповів про варіанти відновлення футбольного сезону

Раніше повідомлялося про те, що УЄФА планує завершити клубний сезон у серпні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі