Перенесення Олімпіади-2020 буде коштувати Японії понад 5 мільярдів доларів - ЗМІ

Поділитися
Перенесення Олімпіади-2020 буде коштувати Японії понад 5 мільярдів доларів - ЗМІ Олімпіада-2020 може пройти влітку наступного року © BBC
Країна зазнає величезних фінансових втрат.

Перенесення Літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо завдасть удару по економіці Японії та призведе до фінансових втрат, які перевищать 5,8 млрд доларів. Про це повідомляє британське економічне видання LearnBonds.

Олімпійські ігри повинні були пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року, однак через пандемію коронавірусу вони були перенесені на 2021 рік.

У 2013 році, коли столиця Японії була обрана для Олімпіади-2020, було підраховано, що проведення Ігор обійдеться приблизно в 6,6 млрд доларів, однак до кінця 2019 року загальна вартість зросла майже вдвічі та досягла 12,3 млрд доларів.

Перенесення Ігор вплинуло на підготовку 11000 спортсменів і 4400 спортсменів-паралімпійців. Багато з них тренувалися протягом декількох тижнів в країнах, які зараз закрили кордони. Їх витрати на підготовку до Олімпіади на загальну суму 3,56 млрд доларів також віднесені до збитків.

Очікувалося, що Олімпіада матиме довгостроковий економічний вплив на Японію, принісши дохід у розмірі понад 2 млрд доларів, головним чином за рахунок туризму, розвитку інфраструктури Токіо і подальшого використання нових об'єктів.

Прогнозовані витрати на утримання, ремонт, управління стадіонами та Олімпійської селом складуть близько 210 млн доларів, витрати на зв'язку з громадськістю і комунікацію – 91 млн доларів.

Також втрачено прибуток від спонсорських і рекламних контрактів у розмірі 4,4 млрд доларів.

Раніше повідомлялося про те, що стали відомі можливі дати проведення Олімпіади в наступному році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі